Marianne Verhage - van Kooten kandidaat wethouder ChristenUnie/SGP

Marianne Verhagedonderdag 03 april 2014 18:00

De ChristenUnie en SGP hebben Marianne Verhage - van Kooten voorgedragen als wethouderskandidaat voor het nieuw te vormen College van Burgemeester en Wethouders in Huizen. De voordracht is tot stand gekomen na het doorlopen van een zorgvuldige procedure.

Er is door de beide fractievoorzitters Rob Bource (SGP) en Wessel Doorn (ChristenUnie) met meerdere kandidaten van de ChristenUnie en de SGP gesproken. Hierbij is gelet op relevante bestuurlijke ervaring, kennis van belangrijke dossiers en binding met Huizen.

Marianne Verhage woont sinds 1981 met haar man in Huizen, hun vier kinderen zijn inmiddels bijna allemaal uitgevlogen. Zij werkt momenteel als Manager Transfer Academie voor Sociale Studies en Academie Gezondheidszorg bij de Christelijke Hogeschool Ede. De Huizer politiek is haar niet onbekend: van 1994 tot 1998 was ze raadslid voor de RPF/GPV, de voorlopers van de ChristenUnie. Ze is als jurist gespecialiseerd in de jeugdzorg en heeft jarenlang vanuit die hoedanigheid in diverse klachtencommissies gezeten, waaronder die van de SGJ Christelijke Jeugdzorg. 

« Terug