ChristenUnie bezorgd over Villa Primair / openbaar onderwijs

Villa Primairdonderdag 06 februari 2014 09:00

De ChristenUnie Huizen maakt zich zorgen over de kwaliteit van het openbaar onderwijs. Verschillende directeuren van regionale scholen voor openbaar onderwijs onder stichting Villa Primair hebben met een open brief hun zorg uitgesproken. De kwaliteit van het onderwijs loopt gevaar, door slechte aansturing en gebrekkig functionerend toezicht. De ChristenUnie heeft naar aanleiding van dit bericht vragen gesteld aan het College.

Volgens de directueren wordt er binnen de organisatie te weinig tijd voor onderwijs vrij gemaakt. Het lijkt er op dat het management van de Stichting meer met zichzelf bezig is dan met het onderwijs. Terwijl een belangrijk motto van Villa Primair is 'zoveel mogelijk handen voor de klas'. Een motto dat de ChristenUnie kan onderstrepen.

De ChristenUnie heeft vragen gesteld aan het College welke acties zij gaat ondernemen om deze  situatie te verbeteren. Met deze vragen stuurt de ChristenUnie er op aan dat het College van Huizen, liefst samen met andere Colleges uit de regio, Villa Primair tot aanpassingen dwingt. Aanpassingen die er toe leiden dat er goed onderwijs wordt gegeven.

De gestelde vragen worden in de raadsvergadering van 13 februari mondeling beantwoord.

« Terug