Houd het Huizer Museum open!

2 november Huizer museum.jpgdonderdag 03 november 2022 22:00

Voor de ChristenUnie is het duidelijk: morgen, donderdag 3 november, willen wij ervoor zorgen dat het Huizer Museum de financiën krijgt om door te gaan.

Het Huizer Museum vervult een belangrijke rol in Huizen. Daar kun je ons Huizer erfgoed zien, leren we bij over ons erfgoed, en zijn er tal van activiteiten waardoor ons erfgoed steeds weer onder de aandacht wordt gebracht. Erfgoed dat door de inwoners van Huizen in goed vertrouwen is geschonken aan het museum.
Maar het Huizer Museum, aan de Achterbaan in Huizen, bevat nog meer: daar is ook ons VVV gevestigd, en in hetzelfde pand heeft de Historische Kring – met ook een waardevolle collectie aan Huizer erfgoed – zijn onderdak. En vergeet niet de vele vrijwilligers die aan de slag zijn om voor ons erfgoed te zorgen en bezoekers te ontvangen.
Maar zonder geld geen museum, zo simpel is het eigenlijk. Al jaren is de subsidie niet geïndexeerd en nu is echt de grens bereikt. Als er geen extra geld beschikbaar wordt gesteld door de gemeente (50.000 euro), dan zal het museum echt nog wel proberen of het niet toch nog een allerlaatste oplossing weet waaraan het nog niet heeft gedacht, maar het houdt een keer op. En dat is wat nu dreigt: sluiting van ons Huizer Museum.
ChristenUnie Huizen heeft als inzet het Huizer Museum nu en in de toekomst voor Huizen te behouden. Doet u met ons mee?
De begrotingsraadvergadering begint om 16.00 uur en u bent altijd welkom om te komen luisteren.
(c) Foto: Huizer Museum

« Terug