Belangrijke punten uit de raadsvergadering 22 september

22 september.jpgvrijdag 23 september 2022 09:30

- Maak de mogelijkheden voor mensen in armoede beter vindbaar
- Motie verhoging energietoeslag haalde het niet
- Jongeren in de politiek

Maak de mogelijkheden voor mensen in armoede beter vindbaar
Armoede, stijgende kosten, oplopende rekeningen, er is geen dag dat het er niet over gaat en dat voor velen de zorgen toenemen. Als ChristenUnie Huizen vestigden we de aandacht op het vindbaar maken van de mogelijkheden die er zijn. Wie nu de gemeentelijke website bezoekt, ziet alleen maar een knop voor het aanvragen van de energietoeslag, en met wat doorzoeken dat er een consulent van de gemeente is. Maar er is veel mogelijk, en dat kunnen we een stuk actiever uitdragen. Dat was de wethouder met ons eens, ze gaat daar mee aan de slag.


Motie verhoging energietoeslag haalde het niet
GroenLinks en PvdA kwamen met een motie om de norm voor het verkrijgen van de energietoeslag en bijzondere bijstand tijdelijk te verhogen van een inkomen tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm naar 130 procent. Wij steunden deze motie. Wij zien dat de nood enorm is, de gemeente Huizen heeft financiële reserves, en alhoewel het verhogen van de norm echt niet alles zal oplossen, biedt het wel meer mensen verlichting. Daarmee kunnen we armoede en schulden voorkomen. Daarnaast gaat het om een tijdelijke maatregel tot eind 2023. De motie haalde het niet. 


Jongeren in de politiek
Bijzonder bij deze raadsvergadering waren de jongeren die aanwezig waren. Dit deden ze als opdracht van hun studie. Als ChristenUnie Huizen vinden we het mooi dat jongeren zich verdiepen in de lokale politiek. Hopelijk zien we vaker jongeren op de tribune, of mail ons met je ideeën hoe jij als jongere betrokken wilt worden bij de lokale politiek. We gaan graag met je/jullie in gesprek. Mail naar mterlouw_christenunie@outlook.com.

« Terug