ChristenUnie bezorgd over oplopende kosten voor lagere inkomens

raadvergadering 10 maart.jpgvrijdag 11 maart 2022 09:00

In de laatste raadsvergadering van deze collegeperiode van 10 maart heeft de ChristenUnie Huizen het college gevraagd hoe er voor wordt gezorgd dat lagere (midden)inkomens de komende periode niet in de knel raken.

De oorlog in Oekraïne richt ter plekke veel leed en verwoesting aan. Daarnaast veroorzaakt de oorlog sterk stijgende energie- en grondstofprijzen, met als gevolg hogere prijzen voor brandstof en producten voor levensonderhoud, nu of later. Bovendien was de inflatie al vrij hoog. Steeds meer inwoners van Huizen zien een financieel probleem op zich af komen.
Het Rijk werkt aan compensatie maar waarschijnlijk kan die niet volledig zijn, of vallen mensen net buiten een regeling. Bovendien duurt het meestal even voor het geld beschikbaar komt.
In de laatste raadsvergadering van deze collegeperiode heeft de ChristenUnie Huizen het college daarom gevraagd hoe er voor wordt gezorgd dat lagere (midden)inkomens hierdoor niet in de knel raken.
Op dit moment kan het college echter niet veel meer doen dan uitvoering geven aan rijksregelingen en de vinger aan de pols houden door de ogen en oren van de Wmo-consulenten goed te benutten en knelpunten te signaleren. Het college zal de raad op de hoogte houden, zodat in geval van de nood de raad en het (demissionaire) college de betreffende inwoners kunnen helpen.

« Terug